Over ENEM

ENEM Website > Over ENEM

ENEM

is een full service internet diensten aan bieder. In eigen beheer, dan wel met verschillende partners zijn we in staat om bijna elke dienst te leveren. Onze kracht is dat we een korte menu kaart hebben, maar veel “buiten de kaart om” doen. Reclame zult u ons niet vaak zien maken. Het leveren van kwaliteit is onze beste reclame, en de meeste klanten krijgen we dan ook via bestaande relaties.

Onze roots liggen -natuurlijk- bij het leveren van verschillende e-mail diensten (hosting, filtering, backup, archiving enz) maar we doen veel meer. Web-hosting en design, domein registratie, hosted telefonie (PBX), server backup, DNS, unified messaging, broadcasting, in- en outbound fax, complexe custom made server configuraties. We doen het allemaal.

Geschiedenis

De Eerste Nederlandse E-mail Maatschappij B.V. (ENEM) is in 2003 opgericht door Hans Melgers en Rob Rooken. Beiden zelf serieuze e-mail gebruikers, bemerkten dat de e-mail voorziening bij veel bedrijven slecht geregeld was. En dat terwijl e-mail ook toen al was uitgegroeid tot de meest kritische bedrijfstoepassing.

De eerste nieuwe service die ENEM aanbood was email/groupware hosting. Gericht op het MKB was dit in 2003 een volwaardig alternatief voor een eigen Microsoft Exchange server. Als snel kwamen daar zaken bij als server- en workstationbackup bij, internationale domeinregistratie en natuurlijk websites en serverhosting.

Onze klanten kregen in de loop der jaren steeds meer eisen, en de ENEM groeide mee. We hebben nu meer dan 100 servers in beheer in 3 verschillende data centers. Maar we zijn nog steeds klein genoeg om heel erg flexibel te zijn. De ENEM probeert innovatief te blijven, en op het ogenblik ligt de nadruk op High Volume SMTP en Hosted PBX een markt waar veel in gebeurt, maar waar ook veel kaf tussen het koren zit..

BYOD

Er is veel gebeurd de afgelopen 15 jaar op het terrein van e-mail en e-mail hosting. Inmiddels is e-mail niet alleen noodzakelijk om te communiceren met klanten en medewerkers onderling; ook ligt er heel, heel erg veel informatie opgeslagen in de e-mailarchieven. E-mail moet het altijd doen, en dan ook op een verscheidenheid aan apparaten. Er is bijna niemand meer die zijn e-mail niet mobiel kan uitlezen.

CLOUD

Wat vandaag heel hip “Cloud” heet, biedt ENEM al meer dan 10 jaar: software die draait op afstand, op een platform beheerd door een derde partij. Voor de meeste van onze klanten is het een geruststelling dat ENEM alles in Nederland host, op eigen servers. Onze data centres staan in Ede en in Amsterdam.